El centre va tancar el 2009 per afrontar la remodelació de l'àrea dedicada a l'escultura
Obrirà les portes per reafirmar-se com a centre de referència de l'escultura i el col·leccionisme i amb una nova línia de connexió amb l'art contemporani
El Museu Frederic Marès, que atresora una de les col·leccions més importants d'escultura romànica i gòtica d'Espanya, reobrirà les seves portes el proper 14 de maig, després de gairebé dos anys d'obres i millores del seu edifici.
El projecte de remodelació, adequació i renovació museogràfica d'aquest espai va començar l'any 1996 projectat en tres fases, l'última de les quals va comportar que el museu tanqués l'any 2009.
Aquest dijous s'ha presentat el resultat d'aquesta darrera etapa, és a dir, el projecte de millora de la secció d'escultura de la primera planta (segles XV-XIX). Actualment, bona part de la remodelació ja és visible, però “encara hi ha feina per fer”, segons ha explicat la directora del projecte museogràfic, Pilar Vélez.
La magnitud de la reforma d'aquesta planta, encarregada a l'equip d'arquitectes de Santiago Vives, amb un projecte museogràfic de Fernando Marzà, aconsellava, d'una banda, tancar la segona planta (a més de la primera), i demanava espai per allotjar les escultures mentre duressin les tasques de remodelació.
El Museu Frederic Marès reobrirà les seves portes amb la voluntat de reafirmar-se com a “centre de referència de l'escultura i el col·leccionisme” a l'hora que inicia una nova línia, ja assajada, de connexió amb l'art contemporani, que permeti “nova lectures i una difusió més àmplia del seu ric i singular patrimoni, és a dir, posar l'art al servei de l'art”.
Més enllà de la reestructuració del recorregut expositiu, el projecte de reforma tenia com a premisses l'ordenació cronològica i estilística de les obres, així com un major espaiament entre elles. Però “l'accessibilitat” ha estat el criteri que ha regit la intervenció al Museu Marès, tant per als visitants amb mobilitat reduïda com des d'un punt de vista de la comunicació visual del museu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario